Kycklingfilé med ugnsrostad broccoli & gremolata med parmesan

Det här med att äta riktigt gott men att skippa onödiga kolhydrater kan tänkas vara svårt. Men det är inte alltid så svårt. Ni kommer älska detta recept och kombo!Stekt minutkyckling, ugnsrostad broccoli, en härlig gremolata (som är SÅ enkelt att göra) samt en god mixsallad till detta. Magi!Nyttigt, med mycket vitaminer & protein!4 pers, 20 minIngredienser4 st kycklingfiléer – jag gillar minutfiléerna (möra & fina)salt, peppar & smör att steka kycklingen i4 broccolibuketter, färska som du skär på längden – se bild sedan1-2 msk olivolja + salt att ringla över innan ugnen

Annons

Gremolata med parmesan1-1,5 dl finhackad persilja (kruspersilja)1 dl rapsolja (1-1,5 dl beroende på hur mkt persilja man tar)1/2 finhackad schalottenlök1/2 finhackad vitlöksklyftazest (rivet citronskal) från 1/2 citron1-2 tsk citronsaft (efter smak)2-3 msk riven parmesan (ca 15g)salt, efter smaknymalen svartpeppar, efter smakMixsallad1 påse mixsallad (önskad sort)6-8 st piccolino tomater eller små plommontomater på kvisthyvlad parmesanost, efter smakDressing1 msk olivolja1/2 msk mangovinäger& lite ringlad gremolata översalt, pepparGör så härBörja med gremolatan.1. Finhacka persiljan, schalottenlök 0ch vitlök. Lägg i en liten skål. Ju mer persilja desto godare. 2. Häll över oljan och riv i citronskal från en noggrant tvättad citron (gärna ekologisk då) samt citronsaft.3.

Källa