Plåtmat – middag på nolltid

Se hit! Lyxig middag på en plåt, på bara 20 min, kan det vara något? När man har massa mat kvar i kylskåpet som man inte vet vad man skall göra med, då gör man snabbt och enkelt en pang-middag på en plåt. Allt tillagas på plåten och är klart inom loppet av 20 min. Här kommer receptet på min plåtmiddag.4 pers, 20 minIngredienser2 paket halloumi, skuren i stänger1 paket chorizo (brukar ligga 3 korvar i ett paket)12-15 små råa delikatesspotatisar, delade på hälften10-12 små champinjoner (eko)3 st färsklökar, delade i kvartar2 st röda paprikor, skuren i bitar 3×3 cm1 gul paprika, skuren i bitar 3×3 cmca 15 cocktailtomater1/2-1 tsk torkad oregano, att strö över2 msk olivolja, att ringla över(broccoli, om man vill – jag hade i kylskåpet)flingsalt, att strö överVitlök- & basilikasås2 dl crème fraiche1 riven större vitlöksklyfta6-8 blad färska basilikablad, finhackadesalt, efter smaknymalen svartpeppar, efter smakGör så här1. Sätt ugnen på 200 grader varmluft och ta fram en plåt.2. Dela de små potatisarna på hälften, tvätta champinjonerna noga och skär grönsakerna och korven i jämnstora bitar.3. Lägg allt på plåten förutom cocktailtomaterna. (Dom lägger man på när det är 10 min kvar i ugnen.)4. Ringla över olivolja, strö på

Källa