Oxfilétournedos med västerbottenpuré, rödvinssås, citron & parmesanstekt sparris, picklad rödlök & västerbottenchips!

Här kommer ett litet tips på en läcker huvudrätt till nyårsafton. Galet gott, enkelt att göra och får garanterat gästerna att imponeras. Här kommer receptet!

4 pers, 60 min
Ingredienser
4 st Oxfilé Tournedos (à 250g per bit)
Svartpeppar
Färsk timjan
1 vitlöksklyfta
20 g smör, att steka i

Picklad rödlök
1 liten rödlök, skivad i små båtar
½ dl ättika
1 dl socker
1,5 dl vatten
Västerbottenpuré
8 medelstora potatisar
200-250 g riven västerbottenost
100 g smör
1,5 dl Creme fraiche
1,5 dl vispgrädde
Salt, efter smak
Vitpeppar, efter smak
Västerbottenchips
½-3/4 dl riven västerbottenost
Rödvin & balsamicosås
1 msk socker
3,5-4 dl rött vin
1 banan schalottenlök, hackad
1 vitlöksklyfta, skalad & delad i två
½ dl vatten
1,5 tsk oxfond
1 msk balsamvinäger
1 tsk rödvinsvinäger
1,5 tsk Balsamico Modena IGP
Färsk timjan (ett par kvistar)
½ krm Arrowrot (pudra i och rör tills såsen tjocknar en aning)
60 g smör
Citron & parmesanstekt Grön sparris
1 knippe sparris ( ca 8-12 st)
25-50 g smör, att steka i
30-40 g parmesan, riven
1/2 citron, rivet citronskal från en halv noggrant tvättad ekologisk citron

Gör så här
Nedan har jag skrivit momenten i ordning. Så följ ordningen så blir allt bra. Börja med syrad rödlök då den behöver stå länge i kylskåp. (Gärna från dagen innan)
Gör sedan Västerbottenpurén, som är enkel att bara värma på innan servering. Och när du ändå har västerbottenosten framme, passa på att göra

Källa