Grönkålspaj med valnötter & chèvre

I morgon är det självaste julafton!!
Och… Om du hinner så GÖR denna fasansfullt goda grönkålspaj med chèvre ost och valnötter.
Såå magiskt God ♥
Skulle det vara så att ni inte hinner så har ni säkert massa grönkål till övers efter jul. Då är det ju ett ypperligt tillfälle att testa denna. Receptet kommer här!

1 paj, 40 min
Pajdeg
125g smör, tärnat
3 dl vetemjöl
2 msk kallt vatten
Fyllning
1 stor rödlök
275g grönkål, rispad, (hackad) och sköljd-finns en sådan påse i butik.
1 stor rödlök, finstrimlad (delad på hälften först)
50g smör
salt & peppar
150g chèvre , (smulad över efter att äggstannien hällts över)
15-20st valnötter
Äggstanning
2 ägg
2,5 dl vispgrädde
salt / peppar, efter smak
Gör så här
1.Pajskalet- Tärna smöret och nyp ihop med mjölet till en smulig massa. Tillsätt vattnet och knåda till en fin mördeg. Låt vila i plast någon kvart i kylen.
2. Tryck eller kavla ut pajdegen i en pajform, nagga botten och lägg in i frysen ca 10 min.
3. Sätt ugnen på 170-175 grader.
4. Sätt in pajskalet och låt det förgrädda ca 10 min tills den blir mjukt gyllene till färgen. (lite bakad, inte överbakad)
5. Fräs rödlök och grönkål mjukt i en stekpanna med smöret, smaka upp med salt & peppar.

6. Ta ut pajskalet, låt svalna något och lägg sedan i

Källa