Overnight oats med chiafrön & kokosmjölk!

Har ni hört talas om overnight oats? Det är precis som det låter. Havregryn som ligger i blöt i kylskåpet över natten. Som man i princip kan smaksätta precis som man vill, kall gröt helt enkelt. 🙂
Fördelen med att inte koka gröten som vanligt är som bekant att om man hettar upp mat till över 42 grader så förlorar den mineraler, vitaminer och andra näringsämnen som vi behöver. Men genom att alltså inte hetta upp maten (gröten) så bibehålls allt nyttigt. Här pratar vi raw food!
Här har jag gjort en mix av havregryn, kokosmjölk, krossade chiafrön och banan, toppat med hallon!
Superenkelt & gott. Blandas bara ihop och ställs i kylen över natten. Vips så har man en härlig start på morgonen med massa fibrer & protein som mättar en bra stund!

1 portion, 2 min + kyl över natten

Ingredienser
1 dl havregryn (helst Gyllenhammars extra tunna havregryn)
1 msk krossade chiafrö
1,5 dl kokosmjölk (kokosdryck som finns i butiken vid havredryck, soja & mandelmjölken)
salt, efter smak

Tillbehör
hallon
ett par skivor banan

Gör så här
Blanda samman havregryn, krossade chiafrön & kokosmjölk i en skål.
Smaka upp med salt, efter smak. Vi är så olika, så smaka upp till den sälta du önskar.
Sätt på lock och ställ i kylskåp över natten.

På morgonen
Dekorera dina overnight oats som du vill, i detta recept med hallon & banan.
Jag klistrade fast bananskivor på ”innerväggarna” på mindre portionsglas och hällde där efter i den kalla gröten. Toppade sedan med hallon!
Låt din fantasi ta över 🙂

• Jag väljer att inte tillsätta socker i min gröt. Varken lönnsirap, honung eller agavesirap.
Tycker inte alls att det behövs, bananen ger den sötma min gom behöver.

Smaklig frukost eller mellis fina ni ♥

Källa