Spenatpuffar – Knyten fyllda med spenat & fetaost!

Happy Friday finingar 🙂
Här kommer receptet på ett mycket trevligt tilltugg som går snabbt att smälla ihop och är galet gott! Perfekt på festen, tillställningen eller bara som förplock till middagen i helgen!
Här kommer receptet 🙂

DSC_0763

DSC_0754

20-25 st, 20 min

Ingredienser
1 smördeg på rulle
400 g babyspenat, fryst el färsk
150 g fetaost
1-2 vitlöksklyfta, pressad
1 ägg
salt & Svartpeppar

Gör så här:
Strimla upp spenaten och lägg i en kastrull. Låt vattnet koka ur på medelhög värme tills ingen vätska finns kvar i pannan. Tillsätt 1 msk smör, pressad vitlök, salta och peppra. Rör samman.
Dra bort från plattan och låt svalna helt.
När spenaten är avkyld, tillsätt 1 ägg och rör ihop. Smula eller hacka ner fetaosten i blandningen och smaka upp med salt och peppar igen om det skulle behövas.

Sätt ugnen på 200 grader varmluft.
Skär ut 7 x 7 cm stora rutor av smördegen. Lägg en klick spenat & fetaoströra i mitten av varje och nyp ihop de 4 ändarna/snibbarna samlade i mitten.

DSC_0752

Sätt smördegsknytena i muffinsformar eller ställ direkt på en plåt täckt med bakplåtspapper.
Sätt in plåten i ugnen i ca 10 min tills dem blir gyllene.

Ta ut plåten och låt Spinach-puffs’en svalna lite innan servering.

Tips!
Vill man förbereda dessa dagar innan så kan man frysa in dem och sedan ta fram dem den dagen man vill bjuda på dem. Låt dem bara töa och kör in dem i ugnen en stund 4-5 min på 150 grader så återfår dem sitt fina krisp!

DSC_0760

Lycka till… Dem är så galet galet goda!!!

Kram 🙂

Källa