Minipaprikor fyllda med crunchy färskoströra

Nu är det verkligen hög tid för mingelfester. Då vill jag ge er ett tips på färskostfyllda minipaprikor som är ett toppenbra vegetariskt & glutenfritt alternativ, eftersom många snittar ofta görs på någon form av ”brödbas”.
Detta är superenkelt att slänga ihop, och det är magiskt gott – verkligen! Här kommer receptet

ca 14-16 paprikasnittar, 15 min
Ingredienser
7-8 st minipaprikor
200 g Philadelphiaost
1 salladslök, finstrimlad (normalstor-liten)
1/2 grönt äpple, finstrimlat – gärna Granny Smith
8-12 valnötter, hackade
1 tsk finhackad färsk timjan
salt & nymalen svartpeppar efter smak
Gör så här
1. Blanda samman ingredienserna till färskostkrämen. Smaka av och smaka upp med ev salt & nymalen svartpeppar.
2. Tvätta och dela minipaprikorna på längden. Ansa, ta bort det gröna och om det finns lite kärnhus. (Det brukar inte finnas så mkt kärnhus i dessa små.)
3. Lägg en lagom sked röra i varje paprikahalva och dekorera med färsk timjan, lite hackade valnötter och en äppelskiva.

Enkelt, fräscht & så gott!!

Färskoströran går att förbereda flera timmar innan. Men preppa paprikorna ganska nära inpå de skall bjudas på

Källa