Enkla surdegssnittar med getostkräm & bresaola (el parmaskinka)

Smörstekt surdegsbröd i botten, krämig getostkräm, bresaola (el parmaskinka såklart) toppad med lite god olja. (Den man gillar!) Jag älskar valnötsolja som finns i välsorterade matbutiker.

10-12 snittar (eller det beror såklart på hur stora/små man gör), 15 min
Ingredienser
1 surdegsbröd (Som man skär i mindre fyrkanter)
100g chèvre (mini utan kant som ligger i paket)
1,5 dl creme fraiche 34%
1 krm salt
Nymalen svartpeppar efter smak
10-12 skivor bresaola (eller 5-6st parmaskinks-skivor som man kan dela på hälften)
Dekoration
Rostade pinjenötter, (torrostade i en stekpanna på medelhög värme tills lite gyllene)
Olja, valfri (ört, oliv, valnöt, citron, eller annan du gillar) – att ringla över
Flingsalt, att strö över
Färsk timjan
Gör så här
1. Blanda samman chèvre & crème fraîche till en slät kräm, smaka upp med salt och peppar. Lägg i en spritspåse.
2. Skär surdegen i mindre fyrkanter och stek i en panna i en rejäl klick smör på båda sidor. Tills rostade!
Ps. Vill man så kan man lägga brödbitarna på en plåt med bakplåtspapper, pensla på olivolja och ställa in i ugnen på 200 grader i ca 5 min tills de blir gyllene och krispiga. (Går lika bra om man hellre vill göra så- lätt som en plätt)
3. Lägg upp brödbitarna på ett serveringsfat. Spritsa på getostkräm, lägg

Källa