Löjromsrosor till bubblet

Kan man göra Äppelrosor så kan man göra Löjromsrosor eller hur? ♥
Här gör jag exakt samma procedur som jag gör när jag gör äppelrosorna, men jag använder crème fraîche, västerbottenost & tunt hyvlad potatis istället för aprikosmarmelad &tunt skivade äpplen.
Detta är ju bara så enkelt, tar knappt 5 min att förbereda innan ugn, superlätt!

8st rosor, 5 min + ugn ca 20 min
Ingredienser
1st Smördeg på rulle, skuren på längden i ca 6cm breda remsor
1-2 potatisar, fasta
3 msk crème fraiche, 34%
1/2 dl riven västerbottenost
Topping
Löjrom (ca 160g till 8 pers)
Crème fraiche 34% eller smetana
Rödlök, finhackad
Dill
(Citronskiva)
Gör så här
1. Sätt ugnen på 175 – 200 grader
2. Rulla ut smördegen på bänken, ha kvar den på pappret den är inrullad i.
3. Skär 4 lika breda remsor på längden (ca 6 cm breda)
4. Bred på ett tunt lager crème fraiche på varje remsa och strö lite riven västerbottenost på. (Inte för mycket av varken crème fraîche’n eller osten)
5. Hyvla potatisen tunt tunt i en mandolin (det skall gå mkt lätt att böja på dem, dela dem sedan i halvmånar. Lägg de tunt skivade halvmånarna omlott så att de sticker ut från kanten ca 1/2-1 cm. Vik sedan över resterande del av smördeg som på bilderna nedan.

6. Dela varje

Källa