Lobster Rolls med hemgjort briochebröd!

Oh my, så gott detta är!!
Det är lyxigt men samtidigt så enkelt. Ni måste verkligen prova detta.
Receptet? Ja, det kommer här!

6-8 mini Lobster-rolls (hur många det blir beror lite på hur stora hummerstjärtarna är)
Hummerfyllning
2-3 kokta humrar, grovt uppskurna i bitar
1 – 1,5 dl majonnäs
1/2 äpple, finhackat
1/2-1 msk selleri, finstrimlad
2 msk creme fraiche
1 tsk dill, hackad
15-20 droppar tabasco (den skall få lite smak av den karaktäristiska tabasco-smaken)
Ett par droppar citron
salt / peppar
Tillbehör
Dill el gräslök som garnityr
Citronklyftor, att pressa över
Gör så här
1. Dela humrarna och ta ut hummerstjärtarna.
2. Hacka dom grovt och lägg i en skål.
3. Blanda samman med majonnäs, crème fraîche, finhackat äpple, selleri & dill. Smaka upp med tabasco, salt, peppar och några droppar citronsaft.
Brioche-bröd
25 g jäst
50 g smält smör
70 g rumstempererat, tärnat smör (100 g om du inte är rädd för smör, det blir ännu godare )
1 dl vatten
2 dl mjölk
1 msk socker
3/4 tsk salt
1 ägg
7,5-8 dl Manitoba mjöl el vetemjöl special (+ 1/2dl till utbakning)
Pensling
1 st uppvispat ägg
Gör så här
1. Smält smöret i en kastrull och tillsätt vatten & mjölk. Se till att vätskan blir fingervarm, 37 grader C.
2. Smula ner jästen i en bunke och tillsätt vätskan. Rör tills jästen lösts upp helt.
3. Rör i ägget och portionera i vetemjölet successivt.
4. Låt

Källa