Ljummen rödbetscarpaccio med chèvre

Carpaccio är helt klart en favorit hos mig, av alla dess slag; oxfilé, lax, pilgrim, bresaola m.m. Men nu kör vi en köttfri vecka så mitt bästa förslag idag är rödbetscarpaccio med getost (chèvre), rostade pinjenötter, pumpafrö, ruccola, parmesan, pistagenötsolja & lite droppar av balsamico modena IGP. Så makalöst gott!

10 min, 4 port
Ingredienser
8 kokta rödbetor (finns även färdigkokta ekologiska i butik)
400 g chèvre, getost
50 g pinjenötter
1/2 dl pumpafrö
60-70 g ruccola (1 påse)
50 g parmesan riven
1/2 dl pistagenötsolja (valnötsolja funkar om man inte får tag på pistage)
1 msk balsamico modena IGP, droppat över kreationerna
Gör så här
Koka rödbetorna och dra bort skalet, alternativt värm dem förkokta betorna i mikron precis innan servering och upplägg.
Rosta pinjenötter & pumpakärnor tillsammans i en torr panna tills de blir gyllene. Pumpakärnorna börja ”poppa” när de är klara. Var försiktig med värmen, inte för hög! (Medelhög.)
Skiva upp rödbetorna tunt med en vass kniv, eller kör i en mandolin. Lägg upp på tallrikar så att det täcker botten på varje tallrik.

Smula över chèvre och lägg en rejäl näve ruccola på varje. Strö över dem rostade fröna & nötterna. Riv över parmesan & toppa med pistagenötsolja, flingsalt och någon kvist färsk timjan el basilika.
(Pistagenötsolja är så fantastiskt gott!! Har

Källa