Önskas tips på en mycket trevlig förrätt?
Då har jag ett fint tips till er, som är enkelt att svänga ihop och lätt att göra till många.
Fräscht, enkelt & himla himla gott. Ni måste testa
4-6 port, 20 min
Ingredienser
400g salmalax
1 gröt äpple, finhackat (Granny smith)
1 banan schalottenlök, finhackad
2 msk riven färsk pepparrot
Zest från 1 citron (rivet citronskal)
1 rågad msk hackad färsk dill
2 msk olivolja (av god kvalité)
Salt, efter smak
Nymalen svartpeppar, efter smak
Dressing / Vinägrett
1/2 msk dijonsenap
1 msk rödvinsvinäger
1/2 dl rapsolja
1/2 mindre vitlöksklyfta
1/2 msk vatten
salt, efter smak
Svarteppar, nymalen
Annons
Brödkrutonger
2-3 skivor tunt skuret rågbröd el surdegsbröd
2-3 msk smör, att steka/rosta brödet i
salt
Dekoration
Färsk dill
ruccola (om man vill)
Gör så här
Tartaren
1. Skär ner Salmalaxen i små tärningar. Hacka äpple, schalottenlök och dill fint. Lägg allt i en skål.
2. Riv i färsk pepparrot och citoronzest från en hel citron.
3. Ringla över olivolja, salta, peppra och vänd omkring försiktigt. Smaka av!
– När du tycker den smakats upp, lägg plast över och sätt i kylen.
Dressing / vinägrett
1. Tillsätt alla ingredienser i en cylinder. Sätt ner stavmixern och mixa slätt. Smaka av/ upp med salt & nymalen svartpeppar. – Ställ svalt till servering
(Tappar den sin tjocka konsistens i kylen så mixa innan servering igen bara, men den brukar hålla