Krämig polenta med ugnsbakade tomater, svamp & fetaost

Jag (eller Vi) har börjat äta mindre kött i veckorna. Pluspoäng, känner jag!
Igår åt vi denna smarriga kombo som är SÅ enkel att svänga ihop.
Jag rostar bara cocktailtomater i ugn på 90 grader i ca 1,5 h. (Salt, timjan och olivolja på)
Sedan kokar jag polentan i buljong, tillsätter lite grädde & riven parmesanost. Samtidigt som jag smörsteker champinjoner vid sidan om och i efterhand tillsätter jag färsk baby-bladspenat och rör omkring.
Voilá, enkelt va?
Detta måste ni testa, receptet kommer här!

Ingredienser
1 l vatten
2 buljongtärningar (grönsak eller hönsbuljong)
1 3/4 dl polenta
1/2 dl mjölk
1/2 dl grädde
25-30g riven parmesan
salt, efter smak
nymalen svartpeppar, efter smak
1 paket cocktailtomater, några delade på hälften
2 msk smör, att steka svampen i
4 champinjoner, tvättade & delade i kvartar
60g babyspenat,färsk
50 g fetaost
Topping
Färsk timjan
tryffelolja, några små droppar
Gör så här
1. Sätt ugnen på 90 grader och lägg tomaterna i en form. Dela några tomater och picka små hål i dom du lämnar hela.
Ringla lite olja över, salta och strö på färsk timjan. Låt gå i ugnenca 1,5h.
2. Koka upp vattnet till polentan, rör i buljongen och lös upp.
3. Skär champinjonerna i kvartar och förväll / stek i smör. Salta & peppra.
4. Tillsätt polentan i vattnet, rör om. Se på paketet hiur läng det bör koka.

Källa