Krämig färskpasta med broccoli, knaperstekt bacon & parmesan

Ja men herre gud så enkelt och himla gott detta var. På 10 min är middagen redo!
Krämig färskpasta med knaperstekt bacon, broccoli och massa riven parmesan.
Perfekt mitt i veckan-mat i all stress. Dessutom – Barnen älskade det!! ♥

Ingredienser
2 paket 400-500g  tagliatelle – färsk pasta
1-2 broccolihuvuden (färska), delade i små buketter
1 schalottenlök, finstrimlad
olivolja, att fräsa löken i
4-5 dl vispgrädde (40%)
1-2 paket bacon, smått skivat
25g riven parmesan (gärna lagrad 22-30 mån)
Basilika att dekorera med
Gör så här
1. Koka upp pastavattnet med rejält med salt i.
2. Finstrimla och fräs schalottenlöken mjuk och glansig – ej brännas.
3. Häll i grädden successivt och låt medan du gör allt annat småkoka för att reducera ner till en krämig konsistens.
4. Strimla och knaperstek baconet, lägg upp på hushållspapper så att överflödigt fett får rinna av. Rör ner baconet i såsen och låt koka vidare (Nu blir såsen både lite salt och tar fin smak)
5. Skölj broccolin. Skär eller plocka isär små buketter.
6. Släng i färskpastan i det kokande vattnet, när halva tiden gått (2min) släng i de små broccolibuketterna. Låt koka 2 minuter till. Häll av! (Broccoli skall inte koka länge, 2 minuter är fullt tillräckligt!
7. Vänd ner pastan & broccolin i en serveringsskål eller panna och häll såsen över, vänd

Källa