Krämig lyxpasta med jätteräkor på 15 min

En krämig pasta med MSC-märkta jätteräkor, som du svänger ihop på max 15 min. En middagsbjudning kan ju inte bli enklare
Här kommer receptet, ni Måste prova!

4 pers, 10-15 min
Ingredienser
16st scampi – MSC märkta jätteräkor (Finns att köpa hos din fiskhandlare, el välsorterade butiker fryst)
2 paket färsk tagliatelle (ca 400g)
1 banan schalottenlök, finhackad
1 msk smör, att fräsa löken i
2 dl vitt vin
1st hönsbuljongtärning
1 dl vatten
2,5 dl vispgrädde
1 tsk tryffelolja
salt, efter smak
Dekoration
Dill, persilja, timjan eller vad som önskas
Gör så här
1. Lägg fram räkorna några timmar innan så de får tina upp från fryst.
2. Finhacka bananschalottenlöken, fräs mjukt i smör tills löken blir mjuk och glansig ca 3-4 min.
3. Tillsätt vitt vin, vatten, hönsbuljong & grädde, låt koka samman till såsen blir lagom krämig. (Inte för lös, inte för tjock)
4. När den fått en krämig konsistens, smaka av och smaka upp med tryffeloljan. Salta och peppra (nymalen svartpeppar) efter smak.
5. Koka pastan enl anvisningarna på paketet i saltat vatten.
6. Lägg en rejäl klick smör i en stekpanna och hetta upp den. Stek räkorna ca 20 sek på vardera sida, salta lite lätt och strö över lite cayennepeppar el chilipeppar över räkorna.

7. Häll av vattnet från pastan och blanda samman pastan med såsen.
8. Lägg upp krämig pasta

Källa