Färskpasta med lyxig tomatsås & krämig burrata

ITALY!!
Oh my god….. Här kommer receptet många väntat på…. Ni måste bara prova ♥
Receptet kommer här!

4 port, 10-15min
Ingredienser
2 paket Linguinepasta, smala band 400-500g
2 paket bacon, skär i 2 cm skivor
2 paket Burrata, (Typ mozzarella men med en gräddigare & krämigare mitt)
400g =1 paket Romantikatomater på kvist (Jag blandade även i gula & gröna små tomater som jag hittade i butiken.
2-3 msk olivolja
1-2 msk balsamvinäger
2-3 vitlöksklyftor, finhackade
10 blad färsk basilika, strimlade
Salt, efter smak
Nymalen svartpeppar, efter smak
Tillbehör
Parmesan
färsk basilika
(Tryffelolja – Några droppar bara om önskas)
Nymalen svartppar & flingsalt

Gör så här
1. Skär de små tomaterna i båtar, det blir 6 båtar / tomat
2. Lägg ner alla tomater i en kastrull med olivolja och låt fräsa samman försiktigt någon minut.
3. Häll på balsamvinäger, strimla i färsk basilika och hacka vitlöken fint och ha i. Rör om och låt små-puttra tills tomaterna mjuknar något (Dom skall inte gå sönder helt). Låt det i ca 4-5 min småputtra försiktigt. Ställ sedan åt sidan tills pastan kokats. (Så kan man värma upp tomaterna precis innan servering igen)
4. Skiva baconet och knaperstekt det i stekpanna, låt rinna av på hushållspapper.
5. Koka färskpastan i saltat vatten 3-4 minuter eller enl anvisningarna på paketet.
6. Häll av pastan, värm upp tomatsåsen och lägg upp

Källa