Alltså… Detta receptet är nästan pinsamt så enkelt det är … Pinsamt gott också kan jag säga!!
Jag hade en halv grillad kyckling i kylen och spaghetti i skåpet..
Tänkte, vad gör jag för gott med det..!? Svaret kom efter bara 10 minuter.. Denna krämigt goda kyckling-curry pasta!
Här kommer receptet
4 port, 10 min
Ingredienser
400-500g spaghetti (lagom till 4 port)
1/2 grillad kyckling, plocka allt kött från skråvet, och skär filén i mindre bitar
2,5 dl creme fraiche 34 %
1 msk kycklingfond
1-2 dl grädde (jag kör vispgrädde)
1/2 tsk curry, el mer (efter smak förstås)
salt & nymalen svartpeppar efter smak
Annons
Topping
Cocktailtomater (ca 8-10st)
Ruccola
parmesan 22 mån, riven/hyvlad över
Gör så här
1. Koka pastan enl anvisningarna på paketet i saltat vatten. (Al dente såklart)
2. Plocka isär allt kött från den grillade kycklingen, skär ner i mindre bitar.
3. Hetta upp upp creme fraiche, kycklingfond, curry och grädde i en sauteuse (sås-kastrull) på plattan.
4. När den puttrat samman häll ner kycklingen. Låt små-puttra ca 5 min så kycklingen faller isär / mjuknar. Salta & peppra.. Rör då och då, Smaka av!
5. Häll av pastan, lägg upp på tallrikar och toppa med curry-kycklingen. Dela små cocktailtomater i kvartar, lägg på en näve ruccola på varje & riv över riktigt