Halstrad laxfilé med primörer, dillolja, forellrom & beurre blanc

Tisdag, Onsdag eller lördag? Det spelar faktiskt ingen roll, denna rätt gör succé vid middagsbordet en dag mitt i veckan liksom en festlig lördag!
Detta är bara så gott, ni måste nog prova.. här kommer receptet!

40 min, 4 pers
Ingredienser
600 g laxfilé (4 bitar á 150g)
16 st små delikatesspotatisar
1 knippe färsk sparris, gärna ekologiska
2 rädisor, fint tunt skivade
4 msk Forellrom (alt regnbågsrom)
8 små skivor surdegsbröd (baguette), fint, tunt skuret
smör & olja att steka brödkrutingerna i
Beurre blanc sås
1 dl vitt vin
1 msk vitvinsvinäger
1 schalottenlök, finhackad
7-8 hela vitpepparkorn
100-150 g smör
½ dl grädde
Dillolja
½ dl neutral olja (rapsolja)
½-1 dl färsk dill
1 nypa salt
2-3 droppar citron

Gör så här
Koka potatisen, gärna med skalet på tills de är färdiga. Ca 15-20 min.
Skiva sparrisen tunt i långa längder och skär upp rädisorna tunt och snyggt. Lägg rädisorna i ett glas med kallt vatten så håller de sig krispiga och fina.
Stek de tunt skurna bröden i smör tills de blir gyllene & rostade. Ta upp och låt torka på hushållspaper. Salta.
Salta och peppra laxfiléerna. Pensla på lite neutral olja på laxen, på båda sidorna.
Hetta upp en grillpanna med smör & olja i, det går bra med en stekpanna om du inte har en grillpanna. Men jag älskar när det blir grillränder på fisken.
När

Källa