Hälsosamma zoodles med köttfärssås & friterad persilja

Zoodles med köttfärssås och friterad persilja. Gott, enkelt & nyttigt!!

4 port, 25 min
Ingredienser
400 g nötfärs
1 gul lök, finhackad
2 stjälkar selleri, finhackade
1 morot, finhackad
1 vitlöksklyfta, finhackad
390 g krossade tomater (1 burk)
¾ grönsaksbuljongtärning
1 msk tomatpuré
1 tsk torkad oregano
Salt & svartpeppar, efter smak
3-4 zucchini’s
3 msk olivolja
½-1 tsk salt
Friterad persilja
Kruspersilja (ett par små buketter ”kronor”)
3-4 msk neutral olja
salt
Gör så här
Zoodles
Tvätta och strimla zucchinin i en spiralizer så att zucchinin blir som långa spaghetti. Nu blir det ”zoodles” när det är av zucchini. Lägg allt i en skål och strö över rikligt med salt.
Saltet gör nu så att vattnet i zucchinin dras ut, och det hälls sedan bort. Låt stå och dra tills köttfärssåsen är klar.
Köttfärssås
Finhacka lök, selleri och morot. Fräs mjukt i olivolja på medelhög värme i ca 3 min.
Hacka sedan i vitlöken.
Bryn köttfärsen in en annan panna och blanda sedan ner i dom frästa grönsakerna.
Tillsätt krossade tomater, torkad oregano, buljongtärning &tomatpuré. Låt små-puttra i ca 10 min. Smaka upp med salt och nymalen svartpeppar
(Friterad persilja)
Man behöver absolut inte fritera persiljan om fritering känns läskigt och främmande. Hacka då bara persiljan och lägg på toppen vid servering. Vill man ändå testa att fritera så gör man så här:
Mät upp några msk neutral olja i

Källa