Grönkålssallad med chèvre och valnötter

Alltså….. Hösten är här och mitt favvo-tillbehör likaså. Detta är så gott, ni måste testa 4 portIngredienser65g finbladig grönkål100g chèvre – getostVinägrett1 rågad msk fikonmarmelad (funkar fint med aprikos också)½ msk rödvinsvinäger el champagnevinäger1 msk rapsolja½ msk vattensaltnymalen svartpepparGör så här1. Skölj den finbladiga grönkålen, eller rispa, skär ner och skölj grönkålsblad.2. Rör / vispa ihop vinägretten med en gaffel i en liten skål så den går ihop. Smaka upp med salt och nymalen svartpeppar.3. Rosta valnötterna på 150 grader i ugnen i ca 10-15 min. – Låt svalna.4. Lägg grönkålen i en skål och häll över vinägretten. Blanda samman ordentligt.(Tvätta händerna noggrant och tryck/pressa gärna in dressingen i grönkålsbladen. Det gör även grönkålen mer ”mör” om ni förstår vad jag menar)5. Lägg över i en serveringsskål och strö chèvreost och rostade valnötter över. Ps.Jag gör dubbel sats med vinägrett då jag älskar mycket dressing på sallader. Gott till nästan allt faktiskt!

Källa