Grillade jätteräkor med asiatisk glasnudelsallad & chilimajjo

Magii
Alltså detta var bara så makalöst gott!! Ni måste måste måste prova!!
Men: Köp alltid ASC märkta scampi / jätteräkor, då vet man att det är en ansvarsfullt odlad produkt/fisk.
Här kommer receptet!

Ingredienser
Spett
12-16 Jätte räkor (scampi ASC märkta)
1/2 dl sweet chili sås
1/2 msk Santa Maria ”Hot pepper sås” – >Står på taco-hyllan i butik
1 tsk flilngsalt
Glasnudelsallad
100g glasnudlar
2 salladslökar, tunt skurna
2 morötter, hyvlade med potatisskalare
1 röd chilifrukt, finskuren (Mild)
1 kruka koriander, hackad
1-2 lime, pressade
1 tsk riven ingefära, färsk
1 msk seasamolja
1/2 msk ljus soja (kikkoman)

Annons

Chilimajjo
1/2 dl majonnäs (Hellmans el hemslagen)
3 tsk srirachasås
några droppar pressad lime
1 krm ljus soja
salt, efter smak
Gör så här
1. Lägg jätteräkorna – tinade – utan skal i en bunke. Häll över sweet chilisås och hot pepper sause. Rör omkring så räkorna får marinera i blandningen. Ställ svalt så länge tills grill.
2. Koka upp vatten till nudlarna. Dra bort från plattan och lägg ner glasnudlarna. När 3 min gått – häll av och spola med iskallt vatten tills nudlarna är helt kalla.
3. Klipp nudlarna ner i en skål lite så att de inte är så långa. Tillsätt sedan alla ingredienser i salladen och rör om ordentligt så allt blandas väl. Smaka av! (Moroten skalar jag först med potatisskalaren,

Källa