Klassisk spaghetti bolognese

Men alltså, finns det något så gott som en bra pasta bolognese? Man tröttnar liksom aldrig och det är ju så enkelt att göra. Här kommer recept på min!

4-6 port, 20 min
Ingredienser
400 g spaghetti
1 gul lök, finhackad
1 morot, fint tärnad
1 rotselleri, fint tärnad
2 msk smör
400 g nötfärs
1 burk krossade tomater
1-2 msk tomatpuré
2 vitlöksklyftor
1-1,5 st köttbuljongtärning (oxbuljong) + 3/4 dl vatten
1/2 msk oregano
1 krm timjan
salt och nymalen svartpeppar
Gör så här
1. Koka pastan i rikligt med saltat vatten enligt anvisning på paketet.
2. Skala och hacka lök, morot och rotselleri fint (smått smått).
3. Fräs grönsakerna mjuka och glansiga i smöret. Lägg i färsen och fräs den tills den är genomstekt.
4. Häll på krossade tomater, tomatpuré  och buljongtärningar + 3/4 dl vatten. Tillsätt kryddorna och pressa i vitlöken. Sjud på svag värme under lock i ca 10-15 min. Smaka upp med salt och nymalen svartpeppar.
Häll av vattnet från pastan som är kokt ”al dente”, lägg upp på tallrikar, toppa med såsen och avsluta med att riva över parmesan och dekorera med t.ex. färsk basilika!
Mums!

Källa