Grillad Ananas med vit chokladmousse & kanel-apelsinkaramell 

Har ni testat grillad ananas till dessert ?? Det är ju bara så himla gott!
Denna dessert är magisk, så ni måste verkligen testa
Receptet är enkelt och kommer här!

8 port, 15 min (+kyl 6 h för chokladmoussen)
Ingredienser
2 färska ananas
200g vit choklad
2dl grädde
1dl turkisk yogurt (Om man vill ha den lite syrligare)
Kanel & apelsin karamell
50g smör
1 tsk kanel
1-2 msk honung
2 tsk apelsinjuicekoncentrat
1 nypa flingsalt
Garnityr
1 dl Rostade kokosflakes (Om man vill)
Gör så här
1. Kvällen innan: Hacka den vita chokladen i mindre bitar. Koka upp 2 dl grädde, dra av från plattan och rör ner chokladen.
Det skall smälta samman så att inga chokladklumpar finns.
2. Häll upp i en bunke och låt stå över natten täckt i kylskåp.
3. Ta fram bunken och vispa chokladsmeten med elvisp tills en mousse uppstår. Den blir rätt fast och härlig.
4. Rör sedan ner den turkiska yoghurten och smaka av. Yoghurten gör den söta moussen lite fräschare med än lätt syra.
5 .Skär upp Ananasen i 2 cm tjocka runda skivor. Kanten kan man skala bort med kniv när man skurit upp den. Det blir ca 4-5 skivor / ananas. (beroende på hur tjocka skivor man önskar förstås)
Ananasen skall grillas och man vill servera den varm. Så innan dem läggs

Källa