Fetaostsnitt med söt-syrlig lök & örter

Snittar kan man aldrig få nog av, eller hur ?
Man vill ju bara ha fler alternativ & tips hela tiden, inte sant?
Här kommer ett supertips på en mumsig snitt som går på nolltid att fixa. (Inte så många ingredienser heller, och det är ju alltid positivt  )
Här kommer receptet!

8-10 snittar, 20 min (låter länge men 15 min av detta är i ugnen)
Ingredienser
2 plattor fryst smördeg (alltså inte på rulle då dessa är tjockare)
100g fetaost
2 banan-schalottenlökar, finskurna ringar
3 msk smör, att steka löken i
1 msk balsamvinäger
Dekoration
Färsk timjan
Ruccola
Nymalen svartpeppar

Annons

Gör så här
1. Sätt ugnen på 200 grader (180 grader om varmluft)
2. Lägg ut smördegsplattorna på smörpapper på en plåt.
3. Smula över fetaosten så det täcker plattorna.
4. Sätt in i ugnen i ca 15 min
5. Skär löken fint i tunna ringar. Bryn på medelhög värme i smöret ca 2-3 min, tills löken blir blank, söt & mjuk.
6. Dra bort från plattan och häll över balsamvinäger. Blanda om och låt dra tills snittarna är klara i ugnen.
7. När fetaosten smält och smördegen fått lite gyllene färg runt om. Ta ut och låt svalna något.
8. Dela smördegen i antal snittar du önskar. (Mindre el större)
9. Lägg upp på ett serveringsfat & fördela

Källa