Focaccia med fetaost, cocktailtomater & härlig olivolja!

Focaccia är en favorit hos mig. Det är verkligen ett saftigt bröd som håller sig fint ett par dagar. Det roliga är också att man kan göra den lite utefter sin egen smak. Lägg på det just du gillar!
Här kommer mitt recept!

1 Focaccia
Ingredienser:
25 g jäst
3 dl ljummet vatten
1 msk honung
1 tsk salt
½ dl olivolja
1 dl durumvete
5 dl + ½ dl vetemjöl special till utbakning
12-15 cocktailtomater
100 g fetaost, tärnade
Färska basilikablad 10-15 st / Eller färsk rosmarin
½ dl olivolja
chililakes
Flingsalt
Gör så här:
Smula jästen i en bunke. Lös upp med vatten och tillsätt honung, salt och olivolja.
Rör ner 1 dl durumvete och 5 dl vetemjöl special succesivt.
Kör degen med degkrokar eller i bakmaskinen i 5 min tills degen är fast och glansig.
Låt jäsa under bakduk i en skål som du gnider in med lite olivolja till dubbel storlek ca 50 min.
Platta ut degen ca 2 cm tjockt på en plåt, alternativt två mindre bakformar.
Tryck ner cocktailtomater, tärningar av fetaost samt små hål som du formar med fingret genom att först doppa pekfingret i mjöl, sedan ner i degen. Fyllhålen med olivolja.
Dekorera med basilikablad, flingsalt, chiliflingor och lite ringlad olivolja. Låt jästa ytterligare 25-30 min.
Sätt in i ugnen på 175-200 grader i ca 12-15

Källa