Catarinatårtan med passionfruktscurd, hallonmousse & vit chokladfrosting

God morgon finingar!! Här kommer receptet på min finaltårta i Sveriges mästerkock Otroligt många har bakat den flertal gånger. Men har ni inte testat så måste ni Mums!!!

2,5 h
10-12 bitar
Tårtbotten:
4 ägg
2 dl socker
1 dl potatismjöl
1 dl vetemjöl special
1 krm vaniljpulver
1 tsk bakpulver
1 citron (zest från en hel citron)
Passioncurd:
6 passionsfrukter
1 citron, saften + citronskal (Zest)
3/4 dl socker
1 msk maizena
2 äggulor
1 ägg
50 g smör
Hallonmousse:
250 g hallon (helst frysta)
3 gelatinblad
100 g Philadelphiaost
1/2- 3/4 dl florsocker
2 dl vispad grädde

Annons

Vit chokladfrosting:
200 g vit choklad
250­-300 g rumstempererat smör
300 g Philadelphiaost
4 dl florsocker
2-3 krm röd karamellfärg
Dekoration:
Vita sockerpärlor
Rosa sockerpärlor
Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader på över och undervärme. (Inte varmluft)
Smöra och bröa två 20 cm i diameter springformar. (Jag använder mig av vetemjöl när jag bröar bakformar. Detta för att slippa grova bitar från ströbröd i en så spröd kaka) Pudra över lite vaniljsocker i botten på båda formarna.
Blanda mjöl, bakpulver, potatismjöl och vaniljpulver i en bunke. Rör med en gaffel så att bakpulvret verkligen blandar sig jämnt med mjölet.

Annons

Vispa ägg och socker poröst. När det blir vitt och fluffigt vänder du försiktigt ner mjölblandningen och citronzest med slickepott. Rör inte för mycket, då tappar smeten sin luftighet.
Häll upp den fluffiga smeten jämnt i formarna och ställ in i ugnen

Källa