Tomatsallad med krämig burrata

Detta är bara ett så gott tillbehör!
En fräsch tomatsallad med krämig burrata
Tips!
Supergott även som tapas att sitta och skeda på burrata och tomatsalladen på ett gott surdegsbröd ihop med annat plock som salami, ostar och lufttorkade skinkor

2 port, 5 min
Ingredienser
1 st tryffel-burrata (funkar med vanlig också såklart)
6 plommontomater på kvist (romantica), delade i kvartar
1/4 rödlök, finstrimlad
10-12 blad färsk basilika
1 msk olivolja
2 tsk vinäger (typ mango, rödvin el vitvinsvinäger)
Salt, efter smak
nymalen svartpeppar, efter smak
Gör så här
1. Tvätta och skär tomaterna i kvartar.
2. Skär löken i tunt, tunt och stimla ner basilikan.
3. Tvätta den tunt skurna rödlöken under rinnande iskallt vatten -då blir lökens smak så mild och fin!
4. Lägg tomater, rödlök & basilika på ett fat. Blanda runt lite.
5. Sätt burratan i mitten, salta, peppra och ringla över oviljan samt vinägern över tomaterna.
Servera detta smarriga tillbehör till grillat eller bara till lite gott surdegsbröd.

Källa