Underbara italienska köttbullar med tomatsås & spaghetti

Detta kan vara den godaste Lady & Lufsen-rätten någonsin. Köttbullarna är bara så himla underbara, tomatsåsen så nätt men ändå så kraftfull. Detta tillsammans med al dente kokt spaghetti & massor av riven parmesan. Ett måste för er att testa hemma, om ni inte redan testat?Här kommer receptet.6 pers, (eller till 4 pers med matlåda dagen efter), 45 minIngredienserItalienska köttbullar1 gul lök, riven2 msk ströbröd1 ägg1,5-2 dl grädde1-1,5 dl riven parmesan1/2 tsk malen vitpeppar1-2 tsk salt (efter smak)1 msk persilja, finhackad (fryst går bra)1/2 citron, rivet skal ”zest” från en halv ekologisk citron1000 g blandfärs (50/50)Tomatsås3 banan schalottenlökar, finstrimlade2 msk olivolja3 burkar finkrossade tomater (märket MUTTI är nästan ett måste)1 kruka basilika, hackad1 tärning ekologisk grönsaksbuljong2 vitlöksklyftor, pressadesalt, efter smaknymalen svartpeppar, efter smakGör så härSätt ugnen på 200 grader.Rör i hop köttbullssmeten.Rör samman riven lök, ägg, grädde, ströbröd, riven parmesan, citronzest, persilja, salt och vitpeppar. Låt dra ca 5 min.Blanda i blandfärsen till en fin och jämn smet. Tillsätt mer grädde om den blir torr, men den får absolut inte bli så kletig och lös att det inte går att forma bollar.Forma lite större köttbullar med hjälp av lite vatten i handflatorna, (då klibbar det mindre).Lägg köttbullarna på en plåt täckt med

Källa