Vegogryta med avokado, gräddfil & nachos

Vegetarisk kärlek Middag ikväll eller i veckan? Receptet kommer här!40 min, 4 persIngredienser2 msk smör el olja, att steka i1 stor gul lök, grovt hackad2 röda paprikor, grovt hackade1 gul paprika, grovhackad1/2 röd chilifrukt, finhackad2 vitlöksklyftor, pressade1 tsk spiskummin, mald1 l vatten2 st Knorr grönsaksbuljongtärningar1/2 pressad lime2 msk tomatpuré3 dl röda linser1/2 kruka koriander, hackad1/2-1 tsk saltsvartpeppar, malen (efter smak)250 g blandade bönor (kidney, vita, kikärtor, limabönor)Tillbehör3 avokado, mosade1 lime, i klyftor1/2 kruka koriander3 dl gräddfilnachochipsGör så härHacka lök och paprika, bryn i smör eller olja ett par minuter på medelhög värme, ca 2-3 min. (Inte för hög, det får inte brännas!) Finhacka ner chilin och pressa i vitlöken. Låt fräsa på svag värme så alla smaker lockas fram.Tillsätt spiskummin och tomatpuré, rör runt och tillsätt sedan vatten och Knorr grönsaksbuljong. Låt koka upp.Tillsätt pressad lime, hackad koriander och till sist dem röda linserna.Rör om och låt puttra i ca 20-25 min tills det blir en mustig gryta. Rör då och då i grytan, smaka upp med salt och peppar.När grytan är färdig blanda ner bönorna som först spolats i vatten genom en sil.Servera denna ljuvliga sydamerikanska gryta tillsammans med smashed avokado ”mosad avokado”, gräddfil,  nachochips, limeklyftor och ännu mer

Källa