Tosca äpple med pecannötter

Äpplets dag skall firas med en god äppeldessert eller hur? Reseptet på mina pecan-tosca äpplen kommer här 4 port, 20 minIngredienser4 st skalade Aromaäpplen50g smör1/2 dl socker gärna Muscovadosocker1/2 dl sirap1 msk vetemjöl1 msk vispgrädde1/2 dl pecannötterGör så här1. Sätt ugnen på 180 grader varmluft.2. Tillsätt smör, socker, sirap, vetemjöl och grädde i en kastrull. Låt smälta samman.3. Hacka pekannötterna och vänd ner i toscan, låt bubbla ihop till en lite tjockare smet. (Någon min)4. Skala äpplena och gröp bort kärnhuset.5. Ställ äpplena i en liten form och fyll i hålen med tosca. (Jag gröper ur så hålen blir lite större)6. Sätt in i ugnen i ca 15 min tills äpplet mjuknat något och toscan blivit knäckigt gyllene.7. Ta ut äpplena ur ugnen, låt svalna något och servera till en kula vaniljglass eller hårt vispad vaniljvisp

Källa