Pizzasnurror är inte bara gott utan även himla praktiskt. Perfekt som mellanmål både för dig själv och för barnen.Det är enkelt och roligt att svänga ihop, och man kan ju fylla pizzasnurrorna med precis vad man vill och gillar (efter tycke och smak). De är lätta att frysa in och smakar lika bra efter upptining. Har ni inte provat så måste ni Här kommer receptet ca 20 st, 90 minIngredienser:25 g jäst1 nypa socker (för att sätta igång jäsningsprocessen)3 dl ljummet vatten2 msk rapsolja, el matlagningsolja1 tsk saltca 7-8 dl vetemjöl special
Annons
Tomatsås:2 dl krossade tomater3/4 msk rapsolja1 vitlöksklyfta1/2 – 1 msk torkad oreganoSalt/nymalen svartpepparFyllning:4 dl riven ost, (herrgård, Ockelbo-blå, el pizzaost)250 g rökt skinka, strimlad el hackadFärska basilikabladGör så här:Smula jästen i en bunke, tillsätt en nypa socker och häll över ljummet vatten (fingervarmt) och låt jästen lösas upp. Tillsätt olja & salt, rör samman.Tillsätt sedan successivt i mjölet tills degen känns lagom mättad, den skall inte vara kladdig.Låt jäsa under bakduk i 40 min. Gör under tiden tomatsåsen & förbered ost och skinka.Tomatsås/fyllning:Häll ner krossade tomater, vitlök, olja och torkad oregano i en cylinder. Mixa slätt med stavmixer och smaka sedan upp med salt och nymalen svartpeppar.Strimla / hacka