Kladdkaka i glas med vaniljgrädde & hallon

Dessert på valborg?Bjud gästerna på en pulled kladdkaka med fluffig vaniljgrädde och hallon i ett glas.Här kommer receptet.(Förbereder du kladdkakan dagen innan eller tidigare på dagen så snor du ihop denna dessert på nolltid.)8-12 port, 5 min (om kladdkakan är färdig sedan tidigare)

Annons

Kladdkaka150 g smör, smält1,75 dl strösocker1 dl ljust muscovadosocker2 dl vetemjöl1 dl kakao2 tsk vaniljsocker1 nypa salt3 äggTillbehörVispad grädde + vaniljsocker, efter smak (ca 2 dl grädde för 4 pers + 1/2 tsk vaniljsocker)HallonMörk choklad, hackadGör så här1. Sätt ugnen på 150-160 grader2. Smöra och mjöla en 20 cm springform med smör och mjöl. Rista bort överflödigt mjöl och sikta sedan lite vaniljsocker i botten.3. Smält smöret i en kastrull.4. Blanda samman alla torra ingredienser och häll sedan ner i det smälta smöret, blanda!5. Tillsätt ett ägg i taget och rör till en härlig jämn smet.6. Häll smeten i formen och låt grädda i 18-20 min (beroende på ugn, vi har alla olika effekt på våra ugnar).7. Ta ut kakan och låt svalna.8. Dra isär ”rip” kladdkakan och preppa dina serveringsglas genom att varva kladdkaka, hallon och vispad vaniljgrädde. Avsluta med att toppa desserten med hackad mörk choklad och ev ett blad citronmeliss.Ja, egentligen är det ju

Källa