Pimientos de padron kan vara bland det godaste tilltugget jag vet, det bästa på tapasbordet i min smak. Här har jag gjort ett snitt i varje pimiento och fyllt upp med jalapeno-färskost med hjälp av en spritser. Alltså, detta är SÅ gott!!
Här kommer receptet:
15 min, 12-15 st
Ingredienser
100 g Färskost Jalapeno
12-15 Färska pimientos, peppars, minipaprikor
Rapsolja, att fritera i
Flingsalt
Gör så här
Tvätta de små paprikorna och torka av. Gör ett långt snitt i varje och spritsa i färskost längs hela med hjälp av en liten spritspåse.
Hetta upp en stekpanna med olja i botten, lägg ned de fyllda pimientosen och låt dom ta färg. Använd en lång stek-pincett och vänd dom fram och tillbaks på sidorna av snittet.
När de blir gyllene, lite bubbliga och lite skrynkliga, ta upp och lägg på hushållpapper, salta generöst med flingsalt!
Lägg upp på ett fat och servera dom lite ljumna så gästerna inte bränner sig.
Kombinationen av den friterade, smakrika minipaprikan fylld med härlig jalapeno-ost toppat med salt, magisk!
Detta är ett mycket uppskattat tilltugg och tar inte alls lång tid att fixa i ordning. Snabbt och enkelt, det gillar vi.
Ha en härlig dag, Kram