Detta är verkligen lika gott som det ser ut.. Vit kladdkaka i botten med en vispad, lite syrlig hallonpanncotta spritsad uppe på
Perfekt till fikat eller som dessert efter en god middag
10-12 port, 40 min (+6h kyl pannacottan)
Vit kladdkaka
150g smör, smält
200g vit choklad
2dl socker
1/2 msk vaniljsocker
2dl vetemjöl
3 ägg
1 nypa salt
Hallonpannacotta
1,5- 2dl frysta hallon
2,5 dl vispgrädde
1 knivsudd vaniljpulver
1 gelatinblad
2 msk socker (mer om sötare önskas)
Gör så här
1. Blötlägg gelatinbladet i iskallt vatten i 10 min.
2 Låt grädde, socker, vaniljpulver & hallon snabbt bubbla upp. Tills sockret smält helt.
3. Sila av, pressa ur all smak och saft ur hallonen i grädden.
4. Krama ur gelatinbladet och rör ner i den varma hallongrädden.
5. Häll upp i en bunke och ställ svalt minst 6 h.
Jag brukar göra pannacottan dagen innan
Annons
Kladdkakan
1. smält smöret i en kastrull & bryt i den vita chokladen. Dra från värmen och rör tills chokladen smält helt.
2. Blanda samman de torra ingredienserna och häll ner i det smälta smöret. Rör!
3, Rör i äggen ett och ett i taget till en jämn, fin & krämig smet.
4. Häll upp i en smord springform. 20cm / diameter.
5. Sätt in i ugnen i ca 28-35 min (beroende på ugn) Den