Friterad kyckling i salladsblad med chilimajjo, avokadokräm & mangosalsa

Kan detta vara någonting för helgens mys-middag?
Friterad kyckling i salladsblad med mangosalsa, avokadokräm & chilimajjo..
Magiskt gott.. Receptet kommer här!

4 pers, 60 min
Ingredienser
1 paket kyckling-innerfiléer
1 dl vetemjöl
2 tsk salt
1 tsk malen ingefära
1/2 tsk paprikapulver
1/2 tsk chilipulver
2 ägg, uppvispade
3-4 dl panko (asiatiskt ströbröd)
3 dl rapsolja, att fritera i
Mangosalsa
2 dl fryst mango, skuren i mindre kuber
4-5 plommontomater på kvist, finhackade
1/2 röd chilifrukt, finhackad
1 msk hackad koriander
1/2 pressad lime
salt, efter smak (men lite mer än du tror)

Annons

Chilimajjo
1 dl majonnäs (Hellmans om du inte slår majjon själv)
1-2 msk srirachasås
1/2 tsk japansk soja (kikkoman)
salt, efter smak
ev någon droppe pressad lime
Avokadokräm
2-3 mogna avokado
salt, efter smak
pressad lime
Tillbehör
2-3 huvuden Gemsallad (Hjärtsallad)
Färsk koriander
Gör så här
1. Blanda samman vetemjöl, ingefära, paprikapulver, chilipulver och salt i en skål. Häll upp panko-ströbrödet i en annan, och knäck äggen i en tredje. Vispa upp äggen med en gaffel lite.
2. Vänd kycklinginnerfiléerna först i mjölblandningen, sedan i ägget och sist i panko-ströbrödet. (Se till att alla moment täcker innerfilén) Lägg på ett fat.
3. Blanda samman mangosalsan. (Skär ner mangokuberna till mindre kuber, gör detsamma med tomaterna. Blanda samman med resterande ingredienser och smaka upp med limesaft och salt.) – Ställ svalt till servering.
4. Blanda samman ingredienserna till chili-majjon. Smaka av hela tiden

Källa