Alltså…..Har ni inte bakat denna vita kladdkaka med jordnötter och vit chokladganache så måste ni prova. En magisk blandning av sött och salt.
Här kommer receptet!
30 min, 1 kladdkaka 10-15 bitar
Ingredienser
100 g smör, smält
100 g vit choklad
2 ägg
2 dl socker
2 tsk vaniljsocker
2 1/4 dl vetemjöl special
Topping
3/4 dl grädde
200 g smält vit choklad
200 g salta jordnötter
Tillbehör
Löst vispad grädde
Gör så här
Sätt ugnen på 175 grader varmluft.
Smöra och mjöla en 20 cm springform med smör och vetemjöl. Pudra sedan lätt över lite vaniljsocker. (Jag brukar alltid vilja ha lite vanilj i botten på kakan också)
Vispa ägg och socker tills det blir vitt och poröst.
Smält smöret i en kastrull och bryt ner chokladen. Rör till en jämn slät smet.
Rör samman det smälta chokladsmöret med äggvispet.
Vänd försiktigt ner mjöl och vaniljsocker och häll ner smeten i den smorda formen och låt grädda i ugnen i ca 18-23 min. (Beroende på ugn) Kakan skall vara kladdig i mitten precis som en kladdkaka – Känn efter lite lätt med handen innan den tas ut.
Annons
Ta ut kakan och låt svalna.
Topping
Koka upp grädden. Dra bort kastrullen från plattan och bryt ner den vita chokladen. Rör tills all choklad smält och det blir en trögflytande smet.
Smälter inte chokladen kan