Hasselbacke på rödbeta med chévrekräm & smörrostade hasselnötter

Äntligen fredag
Vill ni bjuda på ett härligt tilltugg, eller varför inte göra den till en liten förrätt?
Här har ni hasselbackare på rödbeta med en krämig chévrekräm & smörrostade hasselnötter.
Jätte enkelt & jätte gott, här kommer receptet!

4 pers, 40 min
Ingredienser
4 färska rödbetor, delade på hälften
100g chévre utan kant (Finns ”petit chévre” utan kant i paket som är bra till detta)
1 dl crème fraiche 34 %
salt
10-15 hasselnötter (Jag köper rostade & färdigskalade)
1-2 msk smör, att steka nötterna i

Dekoration
Färska örter, typ timjan
Gör så här
– Sätt ugnen på 200 grader (varmluft funkar fint)
1. Skala den färska betan och skär på hälften. Lägg insidan nedåt på en skärbräda och skär skåror tätt ner i 2/3 av rödbetan, precis som en hasselbackspotatis.
2. Ringla lite olivolja över och sätt in i ugnen på 200g i ca 40 min. (Tills en sticka går lätt igenom och den är tillagad igenom. 
3. Blanda samman chévrekrämen med en gaffel till en slät kräm. (Funkar att använda stavmixer el elvisp om man önskar det.)
4. Smaka upp med salt och lägg krämen i en spritspåse.
5. Hacka nötterna och stek i smöret, nästan så smöret bryner och nötterna blir gyllene. Salta och ställ åt sidan till servering.
Servering
Servera rödbetsbackarna (kall som varm) med en snygg

Källa