Höstens kulinariska & godaste gryta – Africana

Tycker ni som jag att varma, härliga grytor hör hösten till?
Har ni förresten ätit Africana någon gång?
Africana är en galet god och krämig gryta gjord på fläskfilé, paprika, vitlök, curry, crème fraîche, mango chutney mm, som man serverar till ris och tillbehör som salta jordnötter, russin och skivad banan.
En galet bra kombination. Ja, curry, banan, russin & jordnötter är en riktigt bra idé, tänk inget annat
Detta är SÅ gott & ni bara MÅSTE prova där hemma. Receptet kommer här!

4 pers, 20 min
Ingredienser
600 g fläskfilé, skuren i 2×4 cm skivor
2-3 msk smör, att steka i
1/2 gul lök, strimlad eller finhackad
1 gul paprika
2 röda paprikor
1 burk hela champinjoner (230 g)
5 dl crème fraîche 34 %
3 rågade msk mango chutney
2 vitlöksklyftor, pressade
1/2-1 msk fond (kalv, ox eller, grönsak el kyckling – el 1/2 buljongtärning)
2-3 tsk Sambal oelek – efter smak (starkt)
1/2 tsk curry
2 krm paprikapulver
Salt & svartpeppar efter smak
Tillbehör
Ris (4 pers)
Banan, skivad (2 st)
1 dl salta jordnötter
1/2-1 dl russin (gärna eko)
Ev grönsallad
Gör så här
1. Skala och hacka / strimla den gula löken.
2. Låt svettas lite i en stekpanna med smör på medelhög värme, ej brännas.
3. Strimla paprikorna och vänd ner, låt dom bli lite mjuka med löken 3-4 min.
4. Pressa i en vitlök, rör

Källa