Röd linsgryta med lite hetta & sval citrusyoghurt!

Nu efter helgen känner jag att magen behöver få vila lite från tunga proteiner, såsom kött. Så nu tänker jag att vi fiskar upp protein från fröer, bönor & linser istället till middag.
Här kommer receptet på något som är så fasansfullt gott, enkelt att göra och nyttigt rakt igenom med en hetta som smyger fram. Ett måste att prova där hemma nu. Här kommer receptet!

20 min, 4 port
Ingredienser
2 msk olivolja
1 stor gul lök, finhackad
1/2-1 röd chili, urkärnad och finhackad
2 stora vitlöksklyftor, pressade
4 msk tomatpuré eko
1 l vatten
1 st grönsaksbuljongtärning, eko
1-2 msk grönsaksfond, eko
2 krm spiskummin, mald
100-150 g sötpotatis, skurna, mindre kuber
3 dl röda linser
Sval citrusyoghurt
2 dl turkisk yoghurt 10 %
1-1 1/2 tsk citronsaft + citroncest efter smak (rivet citronskal)
salt
Gör så här
Skala och finhacka löken. Kärna ur chilin och finhacka även den. (kolla om den är stark och utgå därifrån hur mycket du önskar i grytan. 1/2 kan räcka)
Skala och skär sötpotatisen i mindre kuber.
Fräs lök och chili på medelhög värme oljan tills löken blir mjuk och glansig, ca 2-3 min. Pressa i vitlöken och rör runt och tillsätt sötpotatiskuberna.
Klicka i tomatpurén, låt fräsa med där en stund och tillsätt sedan vatten, buljongtärning, fond och spiskummin. Rör samman.
Tillsätt dem röda linserna och låt

Källa