Godaste vegetariska pizzan jag vet

Om ni också har tanken att försöka äta lite mindre kött till och med när man äter pizza, så har jag här ett tips på en ur-god vegetarisk variant, som jag har tillagat de senaste gångerna nu när vi ätit pizza.
Så himla god och ännu godare att servera tillsammans med min fetaostrkräm till. Här kommer receptet på pizzan samt fetaostkrämen!

När jag bakar pizza eller tänker äta det till middag brukar jag förbereda degen ca 6 h innan.
Tricket för att få den där perfekta pizzan är såklart degen, och hur man behandlar den. Följ mitt recept så kommer din pizza bli hur bra som helst där hemma
Ingredienser
5-6 st runda pizzor
Pizzadeg
6 dl ljummet vatten
10-12 g jäst
2 tsk salt
2 tsk socker
2-3 msk rapsolja
ca 200g durumvete
ca 800g vetemjöl

Gör så här
Det viktigaste när det kommer till degen är att den arbetas med hjärta. Länge, långsamt och med massa kärlek.1.Mät upp ljummet vatten, tillsätt jästen, socker, salt, olja och lös upp. Tillsätt durumvetet först och rör ut. 2.Tillsätt sedan successivt vetemjölet och låt degen gå i assistenten med degkrok i 15-20 min. Degen skall bli elastisk och ju längre man kör den i maskinen desto mer stärkelse jobbas ut, vilket ger en mer elastisk deg

Källa