Världens bröd – The bread of the world!

I annonssamarbete med Ankarsrum,
Har jag fått möjligheten att baka något vi faktiskt globalt numera kallar ”Världens bröd”, The bread of the world.
Ankarsrum har skapat ett bröd som förhoppningsvis leder till en gemenskap och delat engagemang hos människor världen över.
Brödet är baserat på dom allra bästa och mest populära brödrecepten i världen.
Utifrån algoritmer från värdens alla hörn blev grunden till brödet till. Det har sedan satts i exakta mått av vår egen svensk-franska bagare Sébastien Boudet.
Det blev ett spännande, smakrikt och saftigt ”flatbread”, alltså ett tunnare bröd som man lägger fram på bordet och låter tex familjen bryta av sina egna bitar.
Här kan du läsa mer om brödet och dess härliga idé.
Brödet är Magiskt, ni måste baka det. Recept, kommer här!

Ingredienser
100 g krossade rågkärnor (1 1/4 dl) + 1 dl kokande vatten
4 dl vatten, 35 grader
2 g jäst, en ärtas storlek
15 g havssalt, (3 tsk)
30 g rörsocker (2 msk)
30 g hela linfrö, (0,5 dl)
50 g majsmjöl, (1 dl)
150g dinkelmjöl (2,5 dl)
250 g, siktat vårvetemjöl (4,5 dl vetemjöl special)
20 g smör, rumstempererat (2 msk)
0,5 dl olivolja
Gör så här
1. Skålla rågkärnorna i en liten skål genom att hälla 1 dl kokande vatten över. Låt dem svalna till 37 grader (fingervarmt)

2. Lös upp jäst, havssalt och

Källa