Smördegsstjärnor med tryffeltaleggio, aprikosmarmelad & rostade pumpafrön!

Härliga fredag!
Goda tilltugg kan man verkligen aldrig få nog av!
Här kommer ett recept på ett tok-enkelt tilltugg gjord på smördeg & tryffeltalaggio, som toppats med aprikosmarmelad & rostade pumpakärnor!

15 min, 10 små tilltugg
Ingredienser
1 smördeg på rulle
30 g tryffeltaleggio, (10 små tärningar 2×2 cm)
1-2 msk aprikosmarmelad
1 msk Pumpakärnor, rostade
Gör så här
Sätt ugnen på 175 grader varmluft.
Rulla ut smördegen och stansa ut valfria formar, jag gjorde stjärnor, ca 6 cm i diameter. (Du kan göra fyrkanter eller runda om du inte har olika former på stans hemma.)
Lägg ”stjärnorna” på en plåt med bakplåtspapper.
Tärna osten i små tärningar. (1/2 cm tjock och ca 2×2 cm stora.)
Lägg en tärning tryffeltaleggio i mitten på varje stjärna och tryck till lite lätt.
Sätt in plåten i ugnen i ca 8 min tills osten smält och smördegen blivit lite gyllene.
Rosta under tiden pumpakärnorna i en stekpanna på medelhög värme tills det ”poppar” i pannan. Då är dem klara.
Ta ut taleggiostjärnorna och lägg på en 1/3 tesked aprikosmarmelad på varje. Strö över pumpakärnorna och dekorera med lite grönt & flingsalt, servera direkt!

Tips!
Det går utmärkt att rosta pinjenötter & ringla över lite tryffelhonung, eller vanlig honung på tilltugget istället för aprikosmarmelad & pumpakärnor.
Och finns det inte tryffeltaleggio i din butik, ta

Källa