Vaniljhjärtan i långpanna med valnötsglass & hallon

Vaniljhjärtan bakade i långpanna. Oh my! Har ni testat?!Ni MÅSTE bara testa denna sommarhit till dessert!ca 30-40 vaniljrutor beroende på strl, 40 minSmuldeg500 g smör, tärnat- gärna saltat10 dl vetemjöl special (funkar med vanligt)1 msk bakpulver4 dl strösocker4 msk vaniljsockerFyllning4 ägg5 dl crème fraiche (1 stort paket med 34% fetthalt)250 g kesella3 dl strösocker1 msk vaniljsocker1/2-1 krm vaniljpulverGarnering/ TillbehörSiktat FlorsockerHallon (färska eller lite varma som tinats i mikron)Valnötsglass (Sia) eller vanilj – eller vilket du villGör så här1. Sätt ugnen på 175 grader över / undervärme.2. Blanda samman alla torra ingredienser till smuldegen i en separat skål, blanda väl så bakpulvret sprider sig jämnt.3. Tärna smöret och häll över mjöl- & sockerblandningen. Nyp ihop till en smuldeg, eller gör det enkelt för dig och kör i en matberedare.4. Tryck ut hälften av smuldegen i en långpanna, ca 30×40 cm, med bakpapper i botten av formen upp på kanterna en bit.Vaniljkräm1. Rör ihop kesella, crème fraîche, ägg socker, vaniljsocker & vaniljpulver till en slät smet. Häll sedan fyllningen på degbottnen som du tryckt ut jämnt i långpannan.2. Smula resten av smuldegen uppe på fyllningen.3. Skjut sedan in i ugnen i 30 min. Blir kakan för mörk ovanpå, sänk värmen och låt kakan gå något längre

Källa