Teriyaki- och sesam glaserad Salmalax med het chilimajonnäs & nudelsallad

Sugen på något riktigt gott? Sugen på Lax?
Här kommer ett dunderbra recept på en enkel och helt fantastisk rätt. Ugnsbakad Salmalax glaserad med Teriyakisås & rostade sesamfrön som jag serverar till en fräsch nudelsallad med smak av lime, chili, ingefära och sesam. Till det, en het chilimajonnäs!
Här kommer receptet!

4 pers, 30 min
Ingredienser
2 st salmalax à ca 400 g
1 msk Teriyaki & sesamolja (asian wok, Santa Maria)
2 msk sesamfrön, rostade
100 g glasnudlar
2 msk olivolja
1 röd chilifrukt, finhackad
2-3 salladslökar, finstrimlade
1 vitlöksklyfta, pressad (1 stor eller 2 mindre)
1/2 – 1 msk riven, färsk ingefära
1 lime, pressad
1/2 msk sesamolja
1 kruka koriander
Salt, efter smak
Chilimajonnäs
2 äggulor
1-2 tsk japanska soja
1 nypa salt
2 dl rapsolja
2-3 msk sriracha-sause ( smaka av till den styrka du önskar)
1/2-1 pressad lime
Gör så här
Koka glasnudlarna enligt anvisningarna på paketet. Häll av och klipp nudlarna ett par gånger så dem inte blir så långa. (lättare att blanda salladen sedan om man klipper)
Finhacka chili & salladslök. Fräs i olivilja på medelhög värme i ca 2 min och pressa sedan ner vitöken, rör samman.
Blanda dem klippta glasnudlarna ner i  lök & chili-fräset och tillsätt hackad koriander, pressad lime, riven färsk ingefära & sesamolja. Smaka upp med salt!
Rosta sesamfröna i en torr panna på medelhög värme tills dem blir

Källa