Sommarens lyxigaste & godaste jordgubbstårta

Alltså… Jag tror Aldrig att jag ätit en så god tårta som denna!!
Fluffiga bottnar, med två olika fyllningar. En syrlig hallon och en jordgubb omsvept av ett fluffigt lager grädde & massa jordgubbar
Magi på hög nivå, här kommer receptet!
Ps. Jag använde en extra hög form när jag gjorde kakan till tårtbotten, och kakan delade jag i tre lite tjockare bottnar sedan.
Har man inte en hög form så är det bättre att göra två formar, ja ni förstår

2  x springformar 20cm, ger 4 bottnar, eller en 20 cm i diameter, hög form som ger 3 bottnar (lite tjockare bottnar)
Ingredienser
4 ägg
2 dl socker
1 dl potatismjöl
1 dl vetemjöl special
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker

Annons

Fyllning
150g philadelphia
4dl grädde
3/4 dl florsocker
2 tsk vanijlsocker
2dl frysta hallon
10-15 färska jordgubbar, hackade i små bitar
Gräddfrosting
50g philadelphia
3 dl vispgrädde
Gör så här:
1.Sätt ugnen på 175 grader på över och undervärme. (Inte varmluft)
Smöra och bröa två 20 cm i diameter springformar. (Jag använder mig av vetemjöl när jag bröar bakformar. Detta för att slippa grova bitar från ströbröd i en så spröd kaka.) Pudra över lite vaniljsocker i botten på båda formarna.
Eller smöra och bröa EN högre form som är 20 cm i diameter. (En sådan som man använder när man vill göra

Källa