Alltså… Jag tror Aldrig att jag ätit en så god tårta som denna!!
Fluffiga bottnar, med två olika fyllningar. En syrlig hallon och en jordgubb omsvept av ett fluffigt lager grädde & massa jordgubbar
Magi på hög nivå, här kommer receptet!
Ps. Jag använde en extra hög form när jag gjorde kakan till tårtbotten, och kakan delade jag i tre lite tjockare bottnar sedan.
Har man inte en hög form så är det bättre att göra två formar, ja ni förstår
2 x springformar 20cm, ger 4 bottnar, eller en 20 cm i diameter, hög form som ger 3 bottnar (lite tjockare bottnar)
Ingredienser
4 ägg
2 dl socker
1 dl potatismjöl
1 dl vetemjöl special
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
Annons
Fyllning
150g philadelphia
4dl grädde
3/4 dl florsocker
2 tsk vanijlsocker
2dl frysta hallon
10-15 färska jordgubbar, hackade i små bitar
Gräddfrosting
50g philadelphia
3 dl vispgrädde
Gör så här:
1.Sätt ugnen på 175 grader på över och undervärme. (Inte varmluft)
Smöra och bröa två 20 cm i diameter springformar. (Jag använder mig av vetemjöl när jag bröar bakformar. Detta för att slippa grova bitar från ströbröd i en så spröd kaka.) Pudra över lite vaniljsocker i botten på båda formarna.
Eller smöra och bröa EN högre form som är 20 cm i diameter. (En sådan som man använder när man vill göra