Smörgåstårta med varmrökt laxröra, ägg & skagenröra!

Hej på er!!
Visste ni att det är Smörgåstårtans dag idag ??
Jo då, och därför tänkte jag bjuda på min allra godaste smörgåstårta som jag även gjort på Nyhetsmorgon tidigare.. Den blev Så poppis där!!
Receptet kommer såklart här. Hoppas ni provar där hemma

Smörgåstårta à la Catarina, 8-bitars
Ingredienser
12 st landgångsskivor +
Skagen
280 g skalade räkor
1 dl creme fraiche 15%
2 msk majonnäs
3-4 droppar citron
1 rödlök, finhackad
½  msk finhackad dill
salt, efter smak
svartpeppar, efter smak
Gör så här
Börja med att skära bort alla kanter på bröden. Se till att få alla bitar jämnstora.
Skagen
Hacka räkorna till lite mindre delar och finhacka rödlöken. Blanda samman med majonnäs, och crème fraiche. Vänd ner fint hackad dill och smaka upp med citronsaft, salt och peppar.
Varmrökt laxröra
220-250 g varmrökt lax
3 msk majonnäs
3-4 msk crème fraiche 15%
1 nypa salt
Gör så här
Blanda samman den varmrökta laxen med majonnäs och crème fraiche. Den rökiga laxen ger så pass mycket smak att man knappt behöver krydda upp. Men smaka av och sätt din prägel.
Äggröra
5-6 ägg, kokta & fint hackade
1/2 dl crème fraiche, 34%
1 msk majonnäs
1-2 tsk kalles kaviar
1 tsk gräslök, fint hackad
Gör så här
Koka äggen hårdkokta. Ca 10 min. Låt dem svalna helt. ( Häll av vattnet & fyll på med kallt)
Skala och finhacka äggen. Rör

Källa