Smördegstart med parmaskinka, citrustomater & parmesankräm

Fest-tider!
Studenten, midsommar, födelsedagar & mingel. Ja, vad det än gäller så behöver vi enkla, snabba och naggande goda tilltugg till festerna.
Här är ett tilltugg som är mkt enkelt att svänga ihop och räcker till många. Antingen skär man ut mindre rutor eller lite större. Lite utefter hur mkt man behöver och hur många andra tilltugg man serverar.
Detta är en favorit hos mig

Ingredienser
1st smördeg, på rulle
8 skivor prosciutto (Jag köper ALLTID över disk-ej färdig packat)
200g cocktailtomater, gärna blandade färgen som röda, gula & gröna (snyggt att blanda)
6-8 blad färsk basilika, finhackade
rivet skal från 1 ekologisk tvättat citron
2 msk olivolja (en mild typ som inte är så kraftigt pepprig)
Salt, efter smak
nymalen svartpeppar efter smak
Parmesankräm
1dl creme fraiche (fetthalt 34%)
50g riven parmesan (lagrad 30 mån)
Salt, efter smak
nymalen svarteppar efter smak
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 200 grader
2. Lägg ut ett bakplåtspapper på en plåt och rulla ut smördegen.
3. Lägg ut parmaskinkan på smördegen intill varandra så det täcker smördegen, men spara gärna någon cm till kanterna.
4. Sätt in i ugnen i 15-18 min tills smördegen är gyllene i kanterna och lagom bakad.
5. Dela tomaterna i mindre kvartar och lägg i en skål. Hacka i färsk basilika och riv i citronzest från en noggrant tvättad

Källa