Små filodegskorgar med skagenröra

Skagenröra, är det något man kan bli trött på ? Nä… tänkte väl det
Här serverar jag min skagenröra i små korgar som jag gör utav filodeg. Ett fiffigt och trevligt sätt att servera vid minglet när gästerna kommer. Receptet kommer här!

10 st korgar, 30 min
Ingredienser
Filogegskorgar
30st filodegsark 8x8cm (En liten korg = 3 små filogedsark)
1 msk neutral olja (raps)
Skagenröra
300-400g räkor, handskalade fina räkor
1/2 dl majonnäs, gärna hemslagen (godast)
1 msk creme fraîche 34%
1/1-1 msk finhackad rödlök
1/2 msk fin hackad dill
Några droppar citron
Nymalen svartpepar, efter smak
Dekoration
Dill
Citron
Gör så här
Filodegskorgarna
1. Sätt ugnen på 180 grader varmluft och ta fram en liten muffinsplåt (cupcakeplåt)
2. Vik ut filodegen och klipp 8x8cm stora fyrkanter. (Filologens ark ligger på varandra så klipp många på en gång så sparar du massa tid)
3. Mät upp oljan i en liten skål och ta fram en pensel.
4. Pensla ett tunt lager olja på vardera ark och lägg omlott som en stjärna ovanpå varandra. 3 ark = en korg.
5. Tryck / forma sedan korgarna utefter muffinsformen.
6. När alla korgarna är klara sätt in i ugnen i ca 6-8 min tills de är gyllene och har blivit krispiga. Ta ut och låt svalna.

Skagenröran
1. Blanda samman räkorna med majonnäs, crème fraîche, finhackad rödlök & dill. Smaka

Källa