Fyllda Halloweenpaprikor med vitlökssås & ris

Snart är det Halloween!!… Trick or treat ?
Då tycker jag absolut att ni skall testa mina köttfärsfyllda paprikor som jag serverar med ris, vitlökssås och en fräsch grönsallad.
Galet gott , lite kul och barnen bara ÄLSKAR det ♥
Receptet är enkelt och kommer såklart här!

Ingredienser
6 paprikor, (orange färg till Halloween såklart)
500g fläskfärs
500g nötfärs  (Alt 1000g blandfärs)
1 riven lök (liten till normalstor)
1 ägg
2 dl grädde
1/2 dl ekologiskt ströbröd
1 msk finhackad persilja
1-1,5 tsk salt
1/2 – 3/4 tsk malen vitpeppar
1 krm cayennepeppar
1/2 tsk paprikapulver
Vitlökssås
4 dl turkisk yoghurt 10 %
1 vitlöksklyfta, normalstor -pressad
1/2 – 1 tsk torkad oregano
salt, efter smak
1/2 krm malen vitpeppar
Tillbehör
Ris
Mixssallad med vinägrett (olivolja + rödvinsvinäger)
Gör så här
1. Riv löken fint på rivjärnet ner i en bunke.
2. Tillsätt ägg, grädde, ströbröd, finhackad persilja ,salt, malen vitpeppar, cayennepeppar & paprikapulver. Låt dra ca 4-5 min.
3. Blanda i fläskfärs och nötfärs eller om du valt blandfärs. Blanda väl!
4. Skär bort ”locket” på paprikorna som på bilden, ansa och ta bort / skär bort kärnhuset.
5. Ta den minsta vassaste kniven du har i lådan hemma och skär ut ögon & näsa på ”Halloweenmonstret”
– Sätt igång ugnen på 200 grader varmluft & koka riset enligt anvisningarna på paketet!
6. Fyll upp paprikorna med köttfärsblandningen och sätt locket på. (som bild)

7. Sätt

Källa